Steng utekranen før vinteren kommer

Husk dette før vinteren!

Vinteren nærmere seg med stormskritt og med enkle grep kan du unngå store utgifter fra skadde eller sprukne vannrør.

 

Steng av krana

Har du en kran utenfor huset ditt skal ventilen ( kranen innvendig) stenges. Husk også å tømme røret til kranen ute for vann. Dette er for at vannet i røret ikke skal fryse og sprekke opp røret når det blir kaldt. Har du ikke en egen kran innvendig for utekranen kan det hende du har en frostsikker utekran. En frostsikker utekran stenger vannet på den varme siden, altså  på samme måte som  en utekran der man har en egen kran innvendig for utekranen.

Den frostfrie krana tømmer også vannrøret som går inn i veggen.
Er du usikker kan du forhøre deg med en rørlegger.

En frostsikker utekran stenger vannet på den varme siden, altså  på samme måte som  en utekran der man har en egen kran innvendig for utekranen.

 

På bilde ser du en rød X som viser hvor du skal stenge av den frostfrie kranen.  Det du må huske på er at når du stenger den frosfrie utekranen så må du ikke stramme for Hardt. Det er et stempel med en pakning som tetter vannet, og strammes denne for hardt vil tetteringeren til ute kranen ryke og bli ødelagt. i verste fall vil dette føre til en vannlekkasje inne i boligen din.En av hovedgrunnene til at vi sender ut våre rørleggere er for å fikse en dryppende er fordi kunden har strammet stengeventilen for hardt. Det sies også at man skal komme til mutteren som man kan se på bilde. Det skal derfor være inpeksjonsmuligheter her. Dette vil også gjøre at det er lettere å gjøre en reparasjon om det er behov for det

Sikre vannrørene i ytterveggen 

Har du et vannrør i en yttervegg som står i fare for å fryse når gradestokken går mot minus er det viktig at disse sikres før vinteren. På denne måten unngår du at de fryser og ikke får tilgang til vann, eller i verste fall sprekker og skaper en vannlekkasje inne i veggen.

Det finnes flere løsninger for å forhindre frosne rør. En mulighet er å legge om vannrørene slik at du får rørene innenfor en innervegg hvor det er varmere. Om dette ikke er mulig vil en rimeligere løsning være å legge en selvbegrensende varmekabel varmer rørene når det føler at det er for kaldt og er står i fare for å fryse. Varmekabelen vil skru seg på først når det blir for kaldt, og du vil på denne måten unngå å bruke strøm på å varme opp vannrøret i perioder hvor rørene ikke står i fare for å fryse. Etter at varmekabelen er lagt vil det isolere røret med en spesiell isolering som igjen er med på å sikre at røret ikke fryser.

Har du fryste vannrør, eller ønsker å være sikker på at de ikke skal fryse i løpet av vinteren, ta kontakt så hjelper vi deg. Vi kan også bistå med å tine frosne vannrør.

Husk at vi både har rørleggere og elektrikere slik at du bare har en leverandør å forholde deg til. Vi får jobben gjort!

Ta kontakt nå. Vi hjelper deg i dag!

Ta kontakt med oss i dag !

Ring oss gjerne på 47686868

15 + 11 =

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta flere tilbud og nyttige tips !

FORJE