VI HJELPER DEG MEDREHABILITERING AV PIPE

Gammel pipe eller fyringsforbud? 
Asker Bad og Flis hjelper deg med rehabiliteringen!

Skorsteinen er et element av huset mange ikke vier mye oppmerksomhet. Peisen er god å ha og man vil helst at den skal fungere optimalt år etter år. Man tenker ofte ikke på hvor røyken tar veien. 

Om du har installert en nyere peis kan du oppleve at trekken kan endre seg og at det ikke brenner like godt. Nyere ovner har en lavere temperatur på røyken og vil derfor ha dårligere oppdrift.

En mulig løsning kan være å redusere størrelsen på innvendig piperør.

Fyrer man med olje eller parafin i en teglsteinspipe øker dette slitasjen på pipa, og sansynligheten for at man trenger en rehabilitering øker. En piperehabilitering vil senke risikoen for pipebrann.

Over taket slites pipa ned av vær og vind som gjør at materialet «smuldrer opp»/løsner. Som regel er det feieren som oppdager at pipa ikke er i sikker stand.

Murverket i pipa kan trekke til seg fukt og ta skade, som følge av dårlig beskyttelse over tak. Skadelig kondensvann, aggressive syrer, regn eller smeltevann som trenger inn er tøffe påkjenninger for skorsteinen.

Følgen av slike belastninger kan være en utett skorstein. Når skaden er synlig ved at fuktighet har trengt gjennom skorsteinen er det på høy tid å handle.

Asker bad og flis bistår med renslig montering og med minimale inngrep i husets bygningsmessige. Rehabilitering av pipa er en fornuftig pengeplassering og øker verdien på huset.

Hus bygget av mur istedenfor trevirke er meget slitesterkt, mer allergivennlig og ikke minst et mer brannsikkert hus.

Moderne fyringsanlegg er konstruert for å spare på energien og for å avgi minst mulig avgasser til omgivelsene. En gammel pipe klarer som regel ikke å leve opp til dette.

Kjøp av et nytt fyringsanlegg eller bytte av brenner på fyrkjelen forutsetter derfor i de fleste tilfeller en profesjonell piperehabilitering av den gamle skorsteinen. Dette gjelder uansett type ovn og hva man velger å fyre med.

En piperehabilitering er nødvendig for å bringe den gamle skorsteinen i toppform og gjøre den klar for nye utfordringer. Som huseier er det ditt ansvar å sørge for at pipen er i forsvarlig stand.

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta tilbud og nyttige tips og trisk.

FORJE

NESTE