Hva koster det å pusse opp et bad?

Det er veldig vanskelig å si hvor mye et bad vil koste å pusse opp. Faktorer som standard og grunnarbeid er en ting, og ofte vil ikke det rimeligste tilbudet være det beste. For fagkunnskap koster, samtidig som det gir prisøkning på boligen din – og økt trygghet fra dag én. For å estimere en pris kan du bruke informasjonen i artikkelen til å danne deg et bilde av hva det innebærer å pusse opp et bad.

De viktigste faktorene ved oppussing av bad

Det er mange faktorer å ta i betraktning når en skal pusse opp badet. Mange lurer på hva det vil koste. Det sier seg selv at standarden du ønsker, og størrelsen på badet er avgjørende for totalprisen. Når du pusser opp et bad, koster det allerede i første fase, når du starter å rive.


Grunnarbeid

Grunnlaget for hvor dyrt badet blir til slutt starter med å avgjøre hvilket grunnarbeid som kreves. Her er det mye variasjon. Dersom du f.eks. ønsker å sette inn et badekar, kan det bli nødvendig å forsterke bjelkelaget. Ny krav kan også føre til at en totaloppussing av badet krever at det rives helt ned til stenderverket, for deretter å starte oppbygging av både gulv, vegger og tak. Det kan være nødvendig med utskifting av rør, ekstra isolering og/eller oppgradering av ventilasjon. Alt dette påvirker sluttprisen på badet.

Standard på badet

Et bad kan fort koste veldig mye ekstra hvis du ønsker en eksklusiv standard. Samtidig er det viktig å huske på at et vakkert bad øker boligprisen tilsvarende, i noen tilfeller er det også avgjørende at badet har en god standard for at en skal kunne få solgt boligen. Det blir opp til deg å velge, prisen vil reflekteres av dette valget.

De første fasene av oppussingen

Alle fasene i prosessen koster. Som nevnt er første fase selve rivingen. Deretter vil neste fase være forsterkning av vegger og gulv, etter behov. Når dette er på plass kan isolering og oppbygging starte. Rør for vann og elektrisitet monteres i veggene i denne fasen, så her er planlegging veldig viktig for å unngå unødvendige kostnader på et senere tidspunkt.

“Det koster å pusse opp, men det kan koste enda mer å velge feil leverandør”

Alt må være tett

Et bad må være tett, så neste fase med montering av plater på vegger, støping av gulv med membran på topp og sikring av overganger er en kritisk fase. Det å sikre at badet er vanntett krever fagkunnskap. Et rimelig bad kan fort bli dyrt hvis det i ettertid viser seg at alt må rives på grunn av dårlig utført membranlegging, feil utførelse av overgang mellom vegg og gulv, eller andre feil.


Flislegging og ferdiggjøring

Hvis du ønsker flis på badet, er dette en jobb som krever presisjon. Også her vil pris og kvalitet henge sammen. Det er også dyrt å gjøre om, så velg leverandør med omhu. Montering av sanitærutstyr, baderomsmøbler, samt elektrisk arbeid koster som kjent også penger. Det samme gjelder bortkjøring av avfall, opprydding og vask før overtakelse.

 

Alt i alt er konklusjonen at det koster å pusse opp, men det kan koste enda mer å velge feil leverandør.

Ta derfor kontakt med oss i dag hvis du ønsker et fagmessig resultat du kan være trygg på i mange år fremover. Vi utfører totaloppussing av bad.

Ring oss på 47686868.

Vi kommer gjerne på en uforpliktende befaring, og kan gi deg et gratis pristilbud.

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta tilbud og nyttige tips og trisk.

FORJE