Dårlig vanntrykk?

Asker Bad og Flis AS

 

Merker du at vanntrykket i krana på badet eller kjøkkenet er blitt dårligere? Her har du noen enkle grep som du kan gjøre helt på egenhånd for å forbedre vanntrykket i din kran.

Ved kjøp av ny vannkran er det svært få som opplyser om at det er behov for å rense filteret i krana. Selv med en helt ny kran vil det etter ca. et års bruk samle seg smuss og partikler som tetter filteret. Dette kan komme fra støv ol. etter oppussing i huset eller etter at kommunen har gjort arbeid på vannrørene. Selv om vannet i kranen din skal være helt rent kan det føre med seg noe smuss som filteret samler opp. Det vil derfor være viktig gå rense dette filteret for å få et optimalt vanntrykk.

 

Enkle steg for rensing av filteret

På tuppen av kranen er det en liten del som holder filteret på plass. Denne delen skal skrus av. Om det ikke går å skru den av med hendene kan du bruke et verktøy som ikke skraper opp overflaten. Skru mot klokka for å få den av. Et tips er å legge noe over sluket for å unngå at pakningen eller filteret forsvinner.

1. Skru av filteret

2. Se om det er smuss i vannfilteret

3. Rens filteret i vann

4. Blås gjennom filteret for å sjekke om det er tett

5. Sett filteret og pakningen tilbake

6. Test kranen

I Asker Bad og Flis har vi en egen service avtale der filter, rens eller bytte er en deĺ av oppgavene vi utfører.

Det sitter ofte også filter på dusj batterier, men dette krever kunnskaper for å komme til da deler av dusjen må demonteres. ta kontakt så sender vi en av våre rørlegger så hjelper han deg.

Det kan også være det at du har hardt vann som gjør at filter og dusjer forkalke slik at vannmengden minsker.  da finnes det et egent rense sett som kan setts etter hoved vanninntaket som vil fjerner kalken. ta kontakt med oss om du ønsker mer info om dette.

 

Andre årsaker til dårlig vanntrykk

Det kan også sitte et filter på hoved tilførselen til din bolig som er tett, denne skal regelmessig byttes.  en annen ting er om du har reduksjons ventil som er feil innstilt.

Det er heller ikke uvanlig at eldre rør tettes som følge av rust, slam, avleiringer, eller at de rett og slett gros igjen. Har du galvaniserte vannrør så kan du være sikker på at vannrørene er på vei til å gro igjen og på sikt vil gi mindre vann til huset.

Det er også mulig å høytrykkspyle rørene.

I Asker og Bærum kommune så er det et kjent problem med at annborringsklammer gror igjen da det er en kjemisk ustabilitet mellom rør og klammer som sitter før stikkledningene inn til husene. om dette er tilfelle har vi egent utstyr for å kunne borre opp disse uten at vannrørene må graves opp.

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta tilbud og nyttige tips og trisk.

NESTE